The National Testing Agency (NTA) has officially released the UGC NET Tamil Syllabus 2025 for candidates preparing to qualify for Assistant Professor or Junior Research Fellowship (JRF). Tamil is listed under Subject Code 26. To prepare effectively, aspirants should carefully review the updated syllabus, which is structured into comprehensive units spanning ancient to modern Tamil literature, linguistics, and literary theories.
UGC NET Tamil Exam Overview
Here’s a quick snapshot of the key exam highlights to help you understand the format, purpose, and structure at a glance:
Feature | Details |
Exam Name | UGC NET 2025 |
Conducting Body | National Testing Agency (NTA) |
Purpose | Eligibility for Assistant Professor & JRF |
Exam Frequency | Twice a year |
Exam Mode | Computer-Based Test (CBT) |
Medium of Exam | Tamil |
Total Duration | 3 Hours (180 Minutes) |
Papers | Paper I (General) & Paper II (Tamil) |
Subject Code | 74 |
Expected Dates | 21 June to 30 June 2025 (Tentative) |
Official Website | ugcnet.nta.nic.in |
Also Read: UGC NET June 2025
UGC NET Tamil Syllabus PDF Download 2025
Refer to the official PDF to see the structured syllabus unit-wise. The document helps you focus your study effectively by clearly outlining topics under each unit for both papers.
Download UGC NET Tamil Syllabus 2025 PDF |
Paper I – UGC NET Common Syllabus
This section measures fundamental teaching and research skills that apply to all NET subjects. You’ll need to reinforce both conceptual depth and strategic exam handling.
Unit | Topic |
1 | Teaching Aptitude |
2 | Research Aptitude |
3 | Comprehension |
4 | Communication |
5 | Mathematical Reasoning and Aptitude |
6 | Logical Reasoning |
7 | Data Interpretation |
8 | Information and Communication Technology (ICT) |
9 | People, Development & Environment |
10 | Higher Education System |
Paper I is a scoring opportunity for all candidates—master these units to significantly elevate your final score.
Download UGC NET Paper I Syllabus 2025 PDF
UGC NET Paper I Syllabus 2025 | |
English | Hindi |
Also Read: UGC NET Syllabus 2025 PDF Download
UGC NET Tamil Syllabus Paper II Unit-Wise
This subject-specific paper delves deep into Tamil language and literature—from its ancient origins to contemporary structures, criticism, and applied linguistics.In-depth knowledge of each unit allows you to tackle the full breadth of MCQs in Paper II and build a strong foundation for academic or research roles.
Unit & Topics | Detailed Content |
Unit 1: Ancient Tamil Literature | – Eight Anthologies, Ten Idylls, Nineteen Minor Works (Pathinenkilkanakku).
– Literary-historical details: era, structure, author biography, core themes, contributors, and their insights. |
Unit 2: Epics | – Big Epics, Small Epics, Later versions.
– Works: Kamparamayanam, Periya Puranam, Thiruvilayadal Puranam, Villi Bharatam, Perungathai, Nalavenpa, Thembavani, Rakshaniyayatrigam, Seerapuranam, Yesu Kaviyam (Jesus epic), Nayakam Oru Kaviyam, Ravana Kaviyam. |
Unit 3: Devotional Literature, Essays, Solos, and Authors | – Twelve Thirumurai Cycles, 4000 Divya Prabandham Hymns.
– Siddhar Songs, Arunagirinathar, Thayumanavar, Vallalar, Gunangudi Mastan Sahib. – Lowercase literary forms, Solo compositions. – Literary Commentators: Adiyarkkunallar, Nachinarkiniyar, Ancient Thirukkural Commentators, Nathamuni, Sivagnana Munivar, Pandithamani M. Kathiresanar, Olavai Su. Duraisamy Pillai, Perumazh Pulavar P.V. Somasundaranar, Pinnathur Narayanasami Ayyangar, V.M. Gopalakrishnamachariyar, U.V. Swaminatha Iyer, C.V. Damodaram Pillai, Pulavar Keethu, Sivakavimani Subramania Mudaliar, Kavi K.M. Sheriff. |
Unit 4: Contemporary Literature | – National Movement Writers: Bharathiyar, Desikavinayagam Pillai, Namakkal V. Ramalingam Pillai, Suthananda Bharathiyar.
– Dravidian Movement Writers: Bharathidasan, Mudiyarasan, Suratha. – Public Ownership Perspective: Tamil Oli, Thanigai Selvan, Parinamaan. – Film Lyricists: Babunasam Sivan, Pattukottai Kalyanasundaram, Udumalai Narayana Kavi, Kavi K.M. Sheriff, Kannadasan, Marudhakasi, Vali, Vairamuthu, Arivumathi, Na. Muthukumar, Pa. Vijay, Thamarai. – Poets Reviving Middle-Age Quest: N. Pichchamoorthy, Maya, Pasuvaiya, Abhi, Abdul Rahman, Gnanakkuthan, Pramil, Atmanam, Sukumaran, Devadevan, Devadachan, Manushyaputhiran, Yavanika Sriram, N.T. Rajkumar. – Objective Critics: N. Kamarasan, M. Mehta, Sirpi, Meera, Bhuviarasu, Tamilanban, Tamilnadan, Ingulab, H.G. Rasool. – Mansar Poets: Pazhalalai, Kalapriya, Kalyanji, Tamilachi Thangapandian. – Feminist Expressionists: Ira. Meenakshi, Vaigaichelvi, Salma, Kanimozhi, Uma Maheswari, Sukirtharani, Sakthijothi, Ilampirai, Puthiya Madhavi. – Poetic Forms: Haiku, Limericks, Ghazals, Bonsai poems. – Short Story Writers: V.V.S. Iyer, Pudumaipithan, Mouni, L.C. Ramamrutham, P.S. Ramaiah, K. Alagirisamy, Vallikannan, K.P. Rajagopalan, Vinthan, Akilan, Vannadasan, Aswaghosh, Jeyanthan, M. Aranganathan, Ambai, R. Soodhamani, Gandharvan, Tamilselvan, P. Seyaprakasam, Pavannan, Konangi. – Novelists: Mayuram Vedanayagam Pillai, Rajam Iyer, A. Madhavaiah, Kalki, M. Varadarasanar, K.N. Subramanian, Shanmugasundaram, Jayakanthan, T. Janakiraman, K. Rajanarayanan, S. Kandasamy, Sundara Ramasamy, Asokamitran, Rajamkrishnan. – Diaspora Literature: Writers and works from Sri Lanka, Malaysia, Singapore. – Prose Development: Maraimalai Adigal, Thiru V.K., V. Ramasamy, Mayilai Sini Venkatasamy, V. Saminatha Sharma, E.V. Ramasamy, R.P. Sethupillai. – Historical Figures: V.U. Chidambaram, U.V. Swaminatha Iyer, Thiru V.K., Namakkal Kavignar, N.T. Sundaravadivelu, M. Karunanidhi, Dr. Abdul Kalam. – Travel Literature: A.K. Chettiar, Somale, M.P. Somu, C. Subramaniam, Manian. – Biographies: Bharathiyar by V. Ramasamy, Pudumaipithan by T.M.C. Raghunathan, Ponniyin Selvan by Sunda, Ramanuja by Sirpi, Kunrakudi Adigalar by Ponnilan. – Other Literary Figures: Maraimalai Adigal, V. Subha Manickam, C.N. Annadurai. – Translations: Sudhananda Bharathi, K. Sri Sri, T.N. Kumaraswamy, T.N. Senadhipathi, C.A. Balan, Saraswathi Ramnath, T.P. Sitthilankaiah, A.A. Manavalan, P.S.S. Sastry, M.K. Jagannatharaja, N. Dharmaraj. |
Unit 5: Grammar | – Grammar and Principles: Tolkappiyam, Nannul.
– Etymology and Grammar Theory: Tolkappiyam, Nannul. – Core Subject: Grammar and Principles. – Internal Subject: Tolkappiyam, Theology, Faith-based Content. – External Subject: Tolkappiyam, External Sciences and Matter. – Yappilkanama and its theory. – Tolstoyan Poetry (figurative reference). – “Lady of the Forest” (possibly symbolic/allegorical content). – Grammar and Literary Theory. – Allegory, Literary Grooming. – Patial Grammar: 12 Patials, Chidambarapalpatial, Venbab Patial, Prabandha Deepikai (Prabandha Grammar). |
Unit 6: Grammar Writers & Language Historians | – Grammar Commentators: Ilampooranar, Nachinarkiniyar, Senavarayar, Professor Deivachilaiyar, Kalladar, Mayilainathar, Sivagnana Munivar, Arumuganavalar, Sankaranamachivayar, Visakhaperumal Iyer, K. Vellaivaranar, A. Sivalinganar, Pavalereru S. Balasundaranar.
– Books written with linguistic perspective: Robert Caldwell, T.P. Meenakshisundaran, V.A. Subramanian, S. Agathiyalingam, K. Paramasivam, Muthushanmugan, M.A. Numan, S.V. Shanmugam, Portko. |
Unit 7: Literary Analysis | – Literary aesthetics, tradition, talent, criticism, literary theory.
– Comparative literature principles. – Criticism Methods: Taste, Evaluation, Aesthetic, Descriptive, Analytical, Historical, Morphological, Impressionistic. – Literary Movements: Classicism, Realism, Naturalism, Modernism, Existentialism, Symbolism, Surrealism, Metaphysics, Expressionism, Psychoanalysis, Cruelism. – Critical Approaches: Sociology, Marxism, Psychology, Archaeology, Anthropology, Morphology, Ethnography, Structuralism, Dalitism, Feminism. – Literary Researchers (Methodical): A. Muthushivan, S. Vaiyapuripillai, T.P. Meenakshisundaran, A.S. Gnanasampandhan, M. Varadharasan, V. Subha Manickam, K.P. Aravanan, T.V. Veerasamy, V. Subramanian, Ezhil Mudhalvan, Thamizhannal, P. Madhayan, Gloria Sundaramathi. – Non-methodical Scholars: V.V.S. Iyer, D.K.C., Koona Subramanian, T.M.U.C. Raghunathan, C.S. Chellappa, Venkatswaminathan, N. Vanamamalai, Coimbatore Gnani, A. Marx, Tamilavan, Go Govan, Raj Gauthaman, Ravikumar, T.K. Natarasan, Kookailasapathy, K. Sivathambi, M.A. Numan, C. Kanagasapathy, K. Panchangam. |
Unit 8: History of Tamil Nadu | – Core References: Tamil Nadu Textbook Society publications.
– Historians & Books: – K.K. Pillai – History and Culture of Tamil Nadu – K. Subramanian – N. Subramanian – Sangam History – M. Rajamanickanar – Pallava History – T.V. Sadasivabandarathar – P. Neelakanta Sastri – Chola History – Satyanath Iyer – Nayak History – K. Rajayan – Contemporary History – Overview of Tamil Nadu History from Sangam era to present. |
Unit 9: Tamil Nadu Culture | – Disciplines: Archaeology, Numismatics, Epigraphy, Music, Architecture.
– Folklore: Songs, Tales, Narrative Poems, Rituals, Folk Dance, Folk Drama, Worship Practices, Festivals. – Cultural Context: Temple culture, urban and rural culture, old and modern cities. – Scholars: Venkatasamy, C. Vaithiyalingam. – Cultural Studies: Tamil cultural history, foreign views, aesthetic and artistic contributions of Tamils. |
Unit 10: Tamil and Other Subjects | – Tamil Media:
– Print: Newspapers, Periodicals. – Electronic: Films, Radio, TV, Computers. – Digital Tamil: Websites, Blogs, Facebook, Katsevi, etc. – Spoken Tamil Grammar. – Tamil’s role in Interdisciplinary Knowledge Fields. |
யுஜிசி நெட் தமிழ் பாடத்திட்டம் – இரண்டாம் பத்திரம் – பிரிவு வாரியாக
பிரிவு 1: சங்க இலக்கியம்
- எட்டுத்தொகை, பத்துப்பாட்டு, பதினெண்கீழ்க்கணக்கு.
- இலக்கிய வரலாறு சார்ந்த விவரங்கள்: காலகட்டம், அமைப்பு, ஆசிரியரின் வாழ்க்கை வரலாறு, முக்கிய கருக்கள், பங்களிப்பு செய்தவர்கள் மற்றும் அவர்களின் பார்வைகள்.
பிரிவு 2: காப்பியங்கள்
- பெரும் காப்பியங்கள், சிறுகாப்பியங்கள், பிற்கால காப்பியங்கள்.
- பாடல்கள்: கம்பராமாயணம், பெரிய புராணம், திருவிளையாடல் புராணம், வில்லிபாரதம், பெருங்கதை, நளவெண்பா, தேம்பாவணி, ரக்ஷணியாயாத்திரிகம், சீராபுராணம், இயேசு காவியம், நாயகம் ஒரு காவியம், இராவண காவியம்.
பிரிவு 3: பக்தி இலக்கியம், கட்டுரைகள், தனிப்பாடல்கள் மற்றும் ஆசிரியர்கள்
- பன்னிரு திருமுறைத் தொகுப்புகள், நாலாயிரத் திவ்யப்பிரபந்தம்.
- சித்தர் பாடல்கள், அருணகிரிநாதர், தயுமானவர், வள்ளலார், குணங்குடி மஸ்தான்சாகிப்.
- சிறிய இலக்கிய வடிவங்கள், தனிப்பாடல்கள்.
- இலக்கிய ஆய்வாளர்கள்: அடியார்க்குநல்லார், நச்சினார்க்கினியர், பழங்கால குறள் உரையாசிரியர்கள், நாதமுனி, சிவஞான முனிவர், பண்டிதமணி எம். கதிரேசனார், ஒளவை சு. துரைசாமிப் பிள்ளை, பெருமழைப் புலவர் பி.வி. சோமசுந்தரனார், பிண்ணத்தூர் நாராயணசாமி அய்யங்கார், வி.எம். கோபாலகிருஷ்ணமாசாரியார், யு.வி. சாமிநாதையர், சி.வி. தாமோதரம்பிள்ளை, புலவர் கீது, சிவக்கவிமணித் சுப்ரமணிய முதலியார், கவிஞர் கே.எம். ஷெரிப்.
பிரிவு 4: நவீன இலக்கியம்
- தேசிய இயக்கக் கவிஞர்கள்: பாரதியார், தேசிகவிநாயகம் பிள்ளை, நாமக்கல் வே. இராமலிங்கம் பிள்ளை, சுதானந்த பாரதியார்.
- திராவிட இயக்க எழுத்தாளர்கள்: பாரதிதாசன், முடையரசன், சுரதா.
- பொது சொத்துக் கோண எழுத்தாளர்கள்: தமிழ் ஒளி, தனிகை செல்வன், பரிணாமன்.
- திரைப்படப் பாடலாசிரியர்கள்: பாபுநாசம் சிவன், பட்டுக்கோட்டை கல்யாணசுந்தரம், உடுமலை நாராயண கவி, கவிஞர் கே.எம். ஷெரிப், கண்ணதாசன், மருதகாசி, வாலி, வைரமுத்து, அறிவுமதி, நா. முத்துகுமார், பா. விஜய், தாமரை.
- நடுத்தர யுக அனுபவம் மீட்டெழுதும் கவிஞர்கள்: என். பிச்சமூர்த்தி, மாயா, பசுவையா, அபி, அப்துல் ரஹ்மான், ஞானக்குத்தான், பிரமில், ஆத்மானம், சுகுமாரன், தேவதேவன், தேவதாசன், மனுஷ்யபுத்திரன், யவனிகா சீனிவாசன், என்.டி. ராஜ்குமார்.
- பொருள் நோக்குவோர்: என். கமராசன், எம். மேதா, சிற்பி, மீரா, புவியரசு, தமிழன்பன், தமிழ்நாடன், இங்குலாப், ஹெச்.ஜி. ரஸூல்.
- மனசார் கவிஞர்கள்: பழளலை, கலாப்ரியா, கல்யாண்ஜி, தமிழச்சி தங்கபாண்டியன்.
- பெண்ணியவாத வெளிப்பாடு: இரா. மீனாட்சி, வைகைசெல்வி, சல்மா, கனிமொழி, உமா மகேஸ்வரி, சுகிர்தராணி, சக்திஜோதிகா, இளம்பிரை, புதிய மாதவி.
- கவிதை வடிவங்கள்: ஹைகூ, லிமெரிக், கஸல், பொன்சாய் கவிதைகள்.
- சிறுகதை ஆசிரியர்கள்: வ.வெ.சா. அய்யர், புதுமைப்பித்தன், மோனி, எல்.சி. ராமாமிருதம், பி.எஸ். ராமையா, கே. அழகிரிசாமி, வள்ளிக்கண்ணன், கே.பி. ராஜகோபாலன், விந்தன், அகிலன், வண்ணதாசன், அச்வகோஷன், ஜெயந்தன், எம். அரங்கநாதன், அம்பை, ரா. சுதாமணி, காந்தர்வன், தமிழ்செல்வன், பி. சேயப்பிரகாசம், பாவண்ணன், கோநங்கி.
- நாவலாசிரியர்கள்: மாயூரம் வேதநாயகம் பிள்ளை, இராஜம் அய்யர், ஏ. மாதவையா, கல்கி, எம். வரதராசனார், கே.என். சுப்பிரமணியன், சண்முகசுந்தரம், ஜெயகாந்தன், டி. ஜனகிராமன், கே. ராஜநாராயணன், எஸ். கந்தசாமி, சுந்தர ராமசாமி, அசோகமித்திரன், ராஜம் கிருஷ்ணன்.
- புலம்பெயர் இலக்கியம்: இலங்கை, மலேசியா, சிங்கப்பூர் எழுத்தாளர்கள் மற்றும் படைப்புகள்.
- வெளிப்படையான உரையாடல் வளர்ச்சி: மறைமலை அடிகள், திரு. வி. க., வி. இராமசாமி, மயிலை சினி வெங்கடசாமி, வி. சாமிநாத சர்மா, ஈ.வி. இராமசாமி, ஆர்.பி. சேதுப்பிள்ளை.
- வரலாற்றுப் பங்களிப்பாளர்கள்: வ.உ. சிதம்பரம்பிள்ளை, யு.வி. சாமிநாதையர், திரு. வி. க., நாமக்கல் கவிஞர், என்.டி. சுந்தரவடிவேலு, மு. கருணாநிதி, டாக்டர் அப்துல் கலாம்.
- பயண இலக்கியம்: ஏ. கே. செட்டியார், சோமாலே, எம். பி. சோமு, சி. சுப்பிரமணியம், மாணியன்.
- வாழ்க்கை வரலாறு: பாரதியார் – வி. இராமசாமி, புதுமைப்பித்தன் – டி.எம்.சி. ரகுநாதன், பொன்னியின் செல்வன் – சுந்தா, இராமானுஜர் – சிற்பி, குன்றக்குடி அடிகள் – பொன்னிலான்.
- மற்ற இலக்கிய ஆளுமைகள்: மறைமலை அடிகள், வி. சுப மானிக்கம், சி.என். அண்ணாதுரை.
- மொழிபெயர்ப்பாளர்கள்: சுதானந்த பாரதி, கே. ஸ்ரீ ஸ்ரீ, டி.என். குமாரசாமி, டி.என். சேனாதிபதி, சி.ஏ. பாலன், சரஸ்வதி ராம்நாத், டி.பி. சித்திலங்கையா, ஏ.ஏ. மனவாளன், பி.எஸ்.எஸ். சாஸ்திரி, எம். கே. ஜெகந்நாதராஜா, என். தர்மராஜ்.
பிரிவு 5: இலக்கணம்
- இலக்கணக் கோட்பாடுகள்: தொல்காப்பியம், நன்னூல்.
- விகிதவியல் மற்றும் இலக்கணக் கோட்பாடு: தொல்காப்பியம், நன்னூல்.
- முதன்மை பாடம்: இலக்கணமும் அதன் கோட்பாடுகளும்.
- உள் பாகம்: தொல்காப்பியம், தத்துவம், சமயப் பாடங்கள்.
- வெளிப் பாகம்: தொல்காப்பியம், வெளிப்படையியல், விஞ்ஞானம்.
- யாப்பிற்கான அமைப்பும் கோட்பாடுகளும்.
- தொல்ஸ்டாயிய கவிதைகள் (உரையாடல் குறிப்பு).
- “காட்டிலிருந்த பெண்” (பொருள் பரிமாணம் / குறுங்கதை).
- இலக்கணமும் இலக்கியக் கோட்பாடுகளும்.
- மறைமொழி, இலக்கிய நயமாக்கம்.
- பாட்டியல் இலக்கணம்: 12 பாட்டியல்கள், சிதம்பரபற்பாட்டியல், வெண்பாப்பாட்டியல், பிரபந்த தீபிகை.
பிரிவு 6: இலக்கண ஆசிரியர்கள் மற்றும் மொழி வரலாற்றாளர்கள்
- இலக்கண உரையாசிரியர்கள்: இளம்பூரணர், நச்சினார்க்கினியர், சேனவராயர், பேராசிரியர் தெய்வச்சிலையார், கல்லாடர், மயிலைநாதர், சிவஞான முனிவர், அருமுகநாவலர், சங்கரநமச்சிவாயர், விசாகப்பெருமாள் அய்யர், கே. வெள்ளைவாரணர், அ. சிவலிங்கநார், பவளரேறு சு. பாலசுந்தரநார்.
- மொழியியல் நோக்கில் எழுதப்பட்ட நூல்கள்: ராபர்ட் கால்டுவெல், டி.பி. மீனாட்சிசுந்தரன், வி.ஏ. சுப்பிரமணியன், எஸ். அகத்தியலிங்கம், கே. பரமசிவம், முத்துசண்முகன், எம்.ஏ. நுமான், எஸ்.வி. சண்முகம், போர்ட்கோ.
பிரிவு 7: இலக்கிய விமர்சனம்
- இலக்கிய அழகு, மரபு, திறமை, விமர்சனக் கோட்பாடு.
- ஒப்பீட்டியியல் இலக்கியக் கோட்பாடுகள்.
- விமர்சன முறைகள்: ருசி, மதிப்பீடு, அழகு, விவரிப்பு, பகுப்பாய்வு, வரலாற்று, வடிவியல், தாக்கம் சார்ந்தது.
- இலக்கிய இயக்கங்கள்: செவ்வியல், நிஜவாதம், இயற்கைவாதம், நவீனவாதம், நிலைபாடற்றவாதம், குறியீடுவாதம், கற்பனைவாதம், மேல்விஞ்ஞானம், வெளிப்பாட்டு வாதம், உளவியல், கொடூரவாதம்.
- விமர்சன அணுகுமுறைகள்: சமூகவியல், மார்க்சியவாதம், உளவியல், பண்டைய ஆய்வியல், மனிதவியல், வடிவவியல், பழங்குடியியல், கட்டமைப்பியல், தலித், பெண்ணியம்.
- ஆய்வாளர்கள் (முறைப்படி): ஏ. முத்துசிவன், எஸ். வையாபுரிப்பிள்ளை, டி.பி. மீனாட்சிசுந்தரன், ஏ.எஸ். ஞானசம்பந்தன், எம். வரதராசன், வி. சுபா மணிக்கம், கே.பி. அரவணன், டி.வி. வீரசாமி, வி. சுப்பிரமணியன், எழில் முதல்வன், தமிழன்னல், பி. மாதயன், குளோரியா சுந்தரமதி.
- முறைமையற்ற ஆய்வாளர்கள்: வ.வெ.சா. அய்யர், டி.கே.சி., கூனா சுப்பிரமணியன், டி.எம்.யு.சி. ரகுநாதன், சி.எஸ். செல்லப்பா, வெங்கட்ஸாமிநாதன், என். வானமாமலை, கோயம்புத்தூர் ஞானி, ஏ. மார்க்ஸ், தமிழவன், கோ. கோவன், ராஜ் கவுதமன், ரவிகுமார், டி.கே. நடராசன், கூகைலாசபதி, கே. சிவதம்பி, எம்.ஏ. நுமான், சி. கனகசபதி, கே. பஞ்சங்கம்.
பிரிவு 8: தமிழ்நாடு வரலாறு
- மூலங்கள்: தமிழ்நாடு பாடப்புத்தக நிறுவனம் வெளியீடுகள்.
- வரலாற்றாசிரியர்கள் மற்றும் நூல்கள்:
- கே. கே. பிள்ளை – தமிழ்நாட்டின் வரலாறும் கலாசாரமும்
- கே. சுப்பிரமணியன்
- என். சுப்பிரமணியன் – சங்ககால வரலாறு
- எம். ராஜமாணிக்கனார் – பல்லவர் வரலாறு
- டி.வி. சதாசிவபண்டாரத்தார்
- பி. நீலகண்ட சாஸ்திரி – சோழர் வரலாறு
- சத்தியநாத அய்யர் – நாயக்கர் வரலாறு
- கே. ராஜாயன் – நவீன வரலாறு
- சங்ககாலத்திலிருந்து இன்றைய காலம் வரை தமிழ்நாட்டின் வரலாற்றுப் பார்வை.
பிரிவு 9: தமிழ்நாடு பண்பாடு
- துறைகள்: தொல்லியல், நாணயவியல், கல்வெட்டியல், இசை, கட்டடக்கலை.
- நாட்டுப்புறம்: பாடல்கள், கதைகள், உரைநடைப் பாடல்கள், சடங்குகள், நாட்டுப்புற நடனங்கள், நாடகங்கள், வழிபாட்டு முறைகள், திருவிழாக்கள்.
- பண்பாட்டு சூழ்நிலை: கோயில் பண்பாடு, நகர்ப்புற மற்றும் கிராமப்புற பண்பாடு, பழைய மற்றும் நவீன நகரங்கள்.
- ஆய்வாளர்கள்: வெங்கடசாமி, சி. வைதியலிங்கம்.
- பண்பாட்டு ஆய்வுகள்: தமிழ் பண்பாட்டுச் சரிதம், வெளிநாட்டு பார்வைகள், தமிழர்களின் அழகியல் மற்றும் கலைப்பங்களிப்புகள்.
பிரிவு 10: தமிழ் மற்றும் பிற பாடங்கள்
- தமிழ் ஊடகங்கள்:
- அச்சு: நாளிதழ்கள், மாதபத்திரிகைகள்.
- மின்னணு: திரைப்படம், வானொலி, தொலைக்காட்சி, கணினி.
- டிஜிட்டல் தமிழ்: வலைத்தளங்கள், வலைப்பதிவுகள், பேஸ்புக், காட்சேவி போன்றவை.
- பேச்சுத்தமிழ் இலக்கணம்.
- பல்துறைத்தொகுப்பு அறிவியல் துறைகளில் தமிழின் பங்கு.
UGC NET Tamil Exam Pattern 2025
Here’s how the exam is structured—knowing this helps you plan your timing and approach:
Paper | No. of Questions | Marks | Duration (Combined) | Question Type |
Paper I | 50 | 100 | 3 Hours | General MCQs |
Paper II | 100 | 200 | 3 Hours | Tamil Subject MCQs |
Total duration is 3 hours for both papers in one sitting. Make sure to strategize your time allotment smartly between Section 1 (Paper I) and Section 2 (Paper II).
Tips to Prepare for UGC NET Tamil 2025
- Begin Early – Establish a strong foundation in Tamil grammar and classical literature.
- Stick to the Syllabus – Cover topics unit by unit, ensuring no gap.
- Read Original Texts – Analyze Sangam poetry, Bhakti hymns, and modern classics.
- Solve Past Papers – Get familiar with question formats, recurring themes, and difficulty levels.
- Take Regular Mock Tests – Enhance speed and accuracy under time constraints.
- Use Academic References – Refer to standard Tamil literary criticism and linguistic textbooks.
- Balance Revision & Rest – Consistency is key—schedule focused study and downtime.
Conclusion
The UGC NET Tamil Syllabus 2025 offers a comprehensive academic map, blending centuries of Tamil literary tradition with modern critical frameworks and teaching aptitude. By leveraging the official PDF, following a disciplined unit-wise study plan, and practicing strategically, you’ll be well-prepared to succeed in both JRF and Assistant Professor examinations.
UGC NET Tamil Syllabus 2025 FAQs
What is the subject code for UGC NET Tamil Paper?
The subject code for Tamil in UGC NET Paper II is 74. You’ll need to enter this code while filling out the application form.
Is Paper I common for all UGC NET subjects?
Yes, Paper I is a general paper applicable to all subjects. It tests teaching and research aptitude, reasoning, and other academic skills.
Is the UGC NET Tamil Paper conducted in Tamil or English?
The UGC NET Tamil Paper II is conducted in Tamil. Paper I is bilingual (English and Hindi), but Paper II for Tamil will use Tamil as the medium.
Are there any negative marks in UGC NET Tamil?
No, there is no negative marking in UGC NET. Incorrect answers do not reduce your score, so it’s wise to attempt all questions.
How can I prepare for Paper II (Tamil) effectively?
Focus on unit-wise study, read classical and modern Tamil texts, revise Tolkappiyam and Sangam literature, solve previous years’ question papers, and follow a structured timetable to cover all 10 units.